Laitan tähän kuvia joistakin aikaisemmin tekemistäni kakuista. On tämä blogimaailma kyllä ihan uus ulottuvuus. Kynnys perustaa oma blogi on ollut vaan niin korkea kun olen seurannut blogeja, joita pitää todella taitavat kakuntekijät. Minä en mielestäni kuulu niihin. Vielä. Ehkäpä joskus.

 

Tämä kakku on ensimmäinen marsipaanikakku, jonka tein - ja niin myös ensimmäinen kosketukseni marsipaaninmaalaukseen. Kakku on tehty kesällä -08 tyttöni syntymäpäiville. Tätä kakkua tehdessäni sukelsin ensimmäistä kertaa kakkublogien maailmaan. Ja siitä se lähti - pikkuhiljaa.

 

 

Tällaisen Hamtaro-kakun halusi esikoiseni 6-vuotissynttäreilleen. En ollut koskaan kuullutkaan moisesta Hamtarosta, mutta tulipa tutuksi ja äitiä samalla yleissivistettiin.

 

 

Ystäväni poika oli nähnyt jossakin blogissa liikennemerkkikakun, jollaisen halusi myös omille synttäreilleen. Päällys ticcinomassan ja marsipaanin sekoitusta, värjätty Wiltonin pastaväreillä.

 

 

 

 

Ystävän poika täytti 6 vuotta ja halusi kärppäkakun. Ei mikään siisti lopputulos, mutta ei myöskään helppo maalattava. Huh huh. Oli ehkä viimeinen kärppäkakku, jonka tein.

 

 

Tällainen kakku matkasi mukanani, kun vietimme kollegoitteni kanssa vauvailtaa. Meitä oli n. 20 naista, jotka olimme vuoden sisällä saaneet vauvan. Vilinää riitti.

 

 

Tällainen kakku taisi mennä ystävälleni. Välissä taitaa olla suklaamoussea ja Lemon Curdia. Päällä suklaamarsipaania. Kukat marsipaanista.

 

 

 Pidin kotonani kutsut, johon sain testata suklaamarsipaania. Valkosuklaakuorrutukset on kyllä ihan epäonnistuneet, mutta kakku oli hyvää. Välissä mustaherukkahilloa ja suklaamoussea.

 

 

 

Vuosi sitten tein kaverin pojan rippijuhliin kakut. Täytteitä en muista. Koristuskin hyvin yksinkertainen.

 

 

Tämä on myös ensimmäisiin lukeutuvia marsipaanikokeiluja. Tyttöni ristiäisiin tehty kakku. Siskoni 7-vuotias poika ei halunnut ottaa "noita pihlajanmarjoja, kun ne on niin äkäisen makuisia". Luuli niitä oikeiksi.  

 

 

 

 

Nämä kaksi kakkua matkasivat kollegani äidin juhliin. Ylemmässä lakkamoussea, alemmassa muistaakseni vadelmaa.

 

 

 

Keväällä -09 tehty kakku. Naapurin tyttö halusi Pipsa Possu-kakun, ja hänen äitinsä heitti haasteen minulle. Olikin mukava haaste.

 

 

Tämäkin kakku taisi mennä ystävälleni. Välissä muistaakseni taas suklaamoussea ja joko mustaherukkahilloa tai Lemon Curdia. Molemmat ovat todella maukkaita suklaamoussen kanssa. Päällys suklaamarsipaania, kukat marsipaania.

 

Erittäin nopeasti väsätty rotinakakku ystävälle.

 

 

Nalle Puh-kakku kummitytölle. Tämäkin taisi olla ensimmäisiin lukeutuvia marsipaanimaalauksia, puhumattakaan hunajapurnukoista. Ja sydäntyllaa piti kokeilla, epäonnistuneesti kylläkin, kuten kuvasta voi huomata.  Kakun välissä taisi olla persikka-, vadelma-ja valkosuklaamousset.